Zodra het team van de Beierse Staatsbrouwerij Weihenstephan merkte dat er publieke belangstelling was voor alcoholvrije bieren, gaven ze de onderzoeksfaciliteit van de Technische Universiteit van München de opdracht een goede methode te ontwikkelen voor het dealcoholiseren van bier. Deze order dateert van ruim 30 jaar en bewijst dat de brouwers gevoel hebben voor de actualiteit. Tegenwoordig zijn alcoholvrije bieren populairder dan ooit tevoren en Weihenstephan voorziet in de vraag met uitstekende en bekroonde brouwsels.
De voorkeursmethode is de zogenaamde vacuümvalstroomverdamping: nadat het brouwproces is voltooid, wordt het bier dat nog alcohol bevat in het speciaal ontwikkelde systeem gegoten. De alcohol verdampt door warme temperaturen en een vacuüm. Om ervoor te zorgen dat er tijdens dit proces geen smaak verloren gaat, worden de verdampte aroma’s teruggegeven aan het bier. Op deze manier kan elk brouwsel worden gedealcoholiseerd met een constante kwaliteit en smaak.
Het op deze manier geproduceerde Weihenstephaner Hefeweissbier, alcoholvrij, presenteert zich in een helder ambergoud en met een rijke gisttroebelheid in het glas. Uit de schuimkraag met fijne poriën stijgt een kruidige geur van kruidnagel naar de neus. De pittige afdronk onthult een frisse, lichtvoetige body die het gehemelte verstrikt met tonen van romige bloemenhoning, kruidige gist, rijpe bananen en warme kruidnagel. Een vleugje bloemige hop rondt het biergenot af.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist
100ml bevat:
Energie 65kj/ 15kcal
Vet 0g
waarvan totaal Vetzuren 0g
Koolhydraten 2,7 g
waarvan suiker 0g
Eiwit 0,8 g
Zout 0 g