Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het recept voor de originele drank van Kaiser gaat terug tot het jaar waarin de brouwerij werd opgericht. Destijds werd de brouwerij geopend om de bewoners van het plaatselijke kasteel te voorzien van het lekkerste bier, en vandaag profiteren jij en ik ook van hun brouwkunsten. Het assortiment van Kaiser is consequent traditioneel: pils-, tarwe-, bock- en festivalbieren worden aangeboden en ook de originele drank is een klassieker. Het Oudfrankische kelderbier wordt vandaag de dag nog steeds gebrouwen volgens een traditioneel recept uit de 18e eeuw en wordt in de zomermaanden tussen mei en oktober geserveerd. Het brouwsel is een donker pils dat zich presenteert in een koperachtig, glinsterend kastanjebruin met natuurlijke troebelheid. Naast de prachtige roodgouden en ivoorkleurige schuimkraag brengt de creatie een alcoholpercentage van 4,9% in het glas.
Het biergenot wordt ingeleid door een kruidige geur bestaande uit ovenvers brood, sterk gebrande mout en gekarameliseerde noten. De initiële smaak volgt dit voorbeeld en prikkelt de smaakpapillen met milde mout en een vleugje zuurdesem. Naarmate het drinken vordert, worden geroosterde aroma's, een honingachtige zoetheid, gebrande hazelnoten en romige toffee toegevoegd. Hints van grasachtige hop en delicaat citrusfruit maken de smaak compleet. De bekronende finale is een droge, moutige afdronk met subtiele bitterheid.
De originele drank van Kaiser is een delicaat uitgebalanceerd, doordrinkbaar biergenot.
Water, gerstemout , hop, gist