Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hoewel we meer dan wat dan ook van bier houden en het bij elke gelegenheid willen drinken, moeten we toch zo nu en dan een andere drank kiezen. Helaas is het verplichte water essentieel voor onze gezondheid en na een bijzonder korte nacht hebben we de cafeïne-kickstart nodig die alleen koffie kan bieden.
Gelukkig zijn brouwers vindingrijke mensen en werken ze koortsachtig om ervoor te zorgen dat bier in de toekomst in al onze vloeistofbehoeften kan voorzien. Alcoholvrije versies zijn ideaal om de dorst te lessen en op te frissen voor of na het sporten, hybriden van bier en wijn bevredigen het verlangen naar iets fruitigers en de eerste creaties met koffie combineren ons favoriete drankje met het genot van ochtendbonen.
Het team van de Münchener Brouwmaffia heeft een uiterst succesvol huwelijk tussen bier en koffie tot stand gebracht: hun Black Monk is een quadrupel ontleend aan de Belgische brouwkunst en verfijnd met espresso en muscovadosuiker. De bonen voor de espresso komen uit een koffiebranderij in München en de voortreffelijke suiker uit het exotische Barbados. Het stevige alcoholpercentage van 12,2% zorgt voor momentum. Het elegante brouwstuk presenteert zich in de kleur van vers gezette koffie in een glas en ruikt ook zo. De smaaktest onthult een donkere symfonie van espresso, in rum gepekelde rozijnen, gedroogde pruimen, fijne sherry en een vleugje bruine suiker.
Water, gerstemout , havermout , koffie, muscovadosuiker, hop, gist