Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Halverwege de week kan het na de vederlichte dinsdag iets sterker worden: woensdag is een Beierse tarwe gebrouwen met traditioneel vakmanschap en een modern, minimalistisch recept. Er zitten vier soorten hop in het witbier en zorgen voor een moderne twist die de klassieke tarwetonen prachtig aanvult.
Het ongefilterde Beierse witbier vloeit krachtig goudkleurig in het glas en heeft een kroon van sneeuwwit schuim met fijne poriën op het natuurlijk troebele lichaam. Bij het inschenken vult een verleidelijke geur van exotische vanille, sterke kruiden en romige banaan je neus. In de mond is de tarwe heerlijk romig en heeft een fluweelzacht mondgevoel. De frisse, lichtvoetige body beschikt naast uitgebalanceerde mouttonen ook over een hele reeks fijne hoptonen die de mout elegantie en lichtheid geven. Er begint een heldere mout, voordat subtiele tonen van groene banaan en een pittige variëteit aan citrus worden toegevoegd. Een vleugje gist rondt de aromaten af; Dit wordt gevolgd door een fruitige afdronk met hints van tropisch fruit, citrusschillen en zelfgemaakte vanillepudding.
De tarwe van AND UNION wordt gebrouwen volgens alle regels van het traditionele brouwen en toch zeer modern: het bier is schoon, heeft veel creatieve hoptonen en toont het veelzijdige karakter van de Beierse klassieker.
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist