Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: vlierbloesemwit
Met handgeplukte vlierbloemen uit het Tegelmeer.
Als u vlierbessen alleen in de culinaire vorm van siroop, sap of gelei heeft ervaren, raden wij u het vlierbloesemwit van Schneeeule ten zeerste aan. De fijne witte wijn werd koud gefermenteerd met toevoeging van talloze vlierbloesems. Dit had twee effecten: niet alleen geven de witte bloemen het bier zijn delicate smaak met hun fruitig bloemige karakter, ook de wilde gisten die aan de bloemen vastzitten, dragen bij aan het aroma.
Dit hoogtepunt van uitmuntendheid op het gebied van vlierbessen smaakt naar de vroege zomer, met al zijn kleuren: na de eerste sprong in het nog koele meer, na warme avonden verlicht door vuurvliegjes, na de zomer naar bloemenweiden en barbecues met vrienden.
In figuurlijke taal vertaald betekent dit het volgende: Otto, die zich in troebel goud in het glas presenteert, ruikt onmiskenbaar naar vlierbloesem, wat zich in de neus vermengt met de fijne tonen van vers fruit, milde mout en delicaat citrusfruit. De initiële smaak bevestigt de olfactorische eerste indruk en verwent de tong met schone vlierbloesem, kruidige gist, een vleugje witte peper en fruitige tonen van groene appel, kruisbes en pittige limoen.
De naamgever van deze fijne bierspecialiteit is Otto von Lilienthal. Omdat lelies lang niet zo delicaat van smaak zijn als vlierbloemen en bovendien giftig zijn, werden de voortreffelijke schoonheden vervangen door de klassieke vlierbessenstruik. Een bijzonder goede beslissing!
Water, tarwemout , gerstemout , vlierbloesem, hop, sucrose, Saccaromyces, Brettanomyces, Lactobacillus