Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Deze gringo hier is geen Europeaan in Midden-Amerika, maar een Belg in Baden.
De brouwers hebben een talent voor uitzonderlijke bieren en hun Gringo is daarop geen uitzondering: de Belgische Saison ontstond toen Amy en Frank, alias Clayton, nog thuis op het balkon aan het brouwen waren. Zoals veel ambachtelijke brouwers werkten de twee mensen achter het label Brauhandwerker aanvankelijk als thuisbrouwers voordat ze de sprong waagden. Gringo komt uit deze tijd, maar dat kun je op geen enkele manier zeggen.
Om hun eigen stempel op de Belgische Saison te drukken, hebben de brouwers de typische gisttonen van de Saison-gist uit België gecombineerd met een ongewoon grote hoeveelheid hop. De fruitige frisheid van de hop complementeert prachtig de kruidigheid van de gist, verschillende moutsoorten ronden de aromaten vakkundig af en geven het bier zijn krachtige body. Het Baden-Belgische experiment presenteert zich in donker goud in het glas en draagt een kroon van sneeuwwit, luchtig schuim op zijn kop. Een frisse geur van hop ontmoet een kruidig vleugje gist in de neus en nodigt uit tot het nemen van de eerste slok. Hierdoor ontstaat een volmondig bier met een romige consistentie en een alcoholgehalte van 6,5%, dat prachtig geïntegreerd is in de diverse smaaknuances.
Gringo smaakt naar rijp fruit en Belgische gist: peperig, kruidig en kruidig.
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , hop (Hercules, Saphir, Yellow Sub), gist