Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Voor het Nürnbier-label is drie het magische getal. Voor hun meesterwerk Drei im Seidla gebruikten drie vrienden drie soorten hop en drie mouten om een heerlijk bier te creëren.
Inwoners van Neurenberg en fans van de Frankische metropool zullen bekend zijn met de klinkende naam Drei im Seidla. Naast de kerstmarkt van Neurenberg staat de thuisbasis van 1. FC Neurenberg ook bekend om een culinaire specialiteit: Neurenbergse braadworsten. Kleiner dan de Coburgse of Thüringer worst, schittert de Neurenbergse worst niet door zijn formaat, maar door zijn unieke aroma. Verse marjolein zorgt voor de karakteristieke smaak en onderscheidt de braadworst van de concurrentie. Drie in Weckla is de gebruikelijke dosering van de Neurenbergse delicatesse: drie van de kleine worstjes ingeklemd in een karwijbroodje. Er is nu ook een biertje bij het favoriete gerecht van Neurenberg: Drei im Seidla!
Het koud gehopte pils vloeit in een bijna heldere goudtint het glas in en vormt een prachtige, witte schuimkraag. Op de neus presenteert Drei im Seidla zich als uiterst evenwichtig: een prachtige mix van hop en mout boeit de zintuigen. Mango, mandarijn, passievrucht en banaan vertegenwoordigen de hop op een fruitig-frisse manier, en een mooie karameltoon is het bewijs van de drie gebruikte moutsoorten. De smaak is zacht en moutig: aanvankelijk komen broodachtige graantonen met een vleugje noten en karamel op de tong. De hop volgt dit voorbeeld en levert een palet van tropisch fruit op. Een zachte bitterheid komt erbij en intensiveert tot een sterke, grapefruitachtige toon tot in de afdronk.
Echt Frankisch en toch exotisch!
Water, gerstemout (Pilsner Malt, Vienna Malt, Carapils), hop (Mandarina Bavaria, Hallertauer Blanc, Polaris), gist