Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bier op wijn, laat dat los. Wijn in bier, ik prijs mezelf!
De Frankfurter brouwerij Flügge heeft de bekende waarheid op geheel eigen wijze geïnterpreteerd en de opeenvolging van bier en wijn overbodig gemaakt door de twee te combineren in een smaakvolle hybride. Door het huwelijk van wijn en bier ontstaat een drank die de zuurheid en het heerlijke hoparoma van een bier combineert met de subtiele zuurgraad en volle fruitigheid van een wijn. Voor dit project bedacht Flügge een zuur bier dat werd vergist met een sterke Riesling van wijnhuis Daniel Mattern. Het resultaat is een droge symfonie van fruitige zuren, lichte druiven en delicate hop.
De creatie heet Röik en is verkrijgbaar in zowel flessen als blikjes. In het glas presenteert het bier zich in een donkergouden tint en wordt bekroond met een handbreedte wit, luchtig schuim. Een boeiende geur van groene druiven, sappige citroen en rabarber vult de neus en verleidt je tot het nemen van de eerste slok. Dit onthult een slanke body met levendige kooldioxide en een drinkbaar alcoholpercentage van 6,6%, die slim in de smaak zijn geïntegreerd. Noten van lichte mout, citroengras, witte druiven en steenvruchten tintelen op de tong en zorgen samen met het aroma van een goede Riesling voor een onweerstaanbare mix.
Water, witte wijn, gerstemout , tarwemout , hop, gist