Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Als je meesterbrouwer wilt worden, moet je eerst je gezellenexamen afleggen. Nadat je twee jaar ervaring hebt opgedaan in een brouwerij, kun je je inschrijven voor het examen meestervakman. In de loop van één tot drie jaar worden vaardigheden verdiept, vaardigheden tot in de perfectie getraind en wordt verdere kennis bijgebracht. De bekroning van deze tijd is het masterexamen, dat doorgaans bestaat uit het brouwen van een biertje. Vervolgens wordt het brouwstuk op de proef gesteld en wordt besloten of de kandidaat slaagt of niet.
Toen brouwer Lorenz in 2015 zijn masterexamen met goed gevolg aflegde, werden zijn harde werk, doorzettingsvermogen en toewijding beloond met een plek in het kernassortiment. Nou ja, niet Lorenz is daar rechtstreeks te vinden, maar zijn meesterbrouwsel. Het brouwsel voor zijn test was een heerlijk rookbier, dat sindsdien een integraal onderdeel van het aanbod is.
Het meesterbrouwsel van Lorenz vloeit in een kopergetint ambergoud in het glas en heeft een kroon met dichte poriën op het kristalheldere lichaam. Een fijne toets van gerookte mout domineert het aroma en de smaak van het bier. In de mond ondersteunen karamel, honing, gras en citrus de elegante rokerige toon. In tegenstelling tot de rookbieren van Bamberg is de versie van Lorenz vrij mild: het rookaroma zweeft als een smakelijke sluier over het geheel en geeft het bier delicate en aangename hints van gerookte mout.