Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Biologisch is populair!
De gecontroleerde biologische teelt van voedsel is de laatste jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen hechten waarde aan transparantie en milieuvriendelijkheid in de landbouw en winkelen dienovereenkomstig. Biologische boerderijen en solidariteitsboerderijprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond en sommige conventionele boeren wagen ook de sprong in het biologische avontuur. Deze grote ontwikkeling resulteert in betere bodems, minder grondwatervervuiling en meer insectenrijkdom – allemaal ontwikkelingen die onze natuur zo hard nodig heeft na eeuwen van overexploitatie. En ook de bierindustrie stapt mee: brouwerijen kopen hun grondstoffen van biologische boeren, zetten in op klimaatneutrale productie en maken gebruik van hernieuwbare energie.
Vulkan uit Mendig in de Eifel is één van deze brouwerijen: Het bedrijf produceert bieren uit grondstoffen met het Bioland-keurmerk, produceert klimaatneutraal en werkt nauw samen met boeren uit de regio. Alle bieren zijn biologisch, dit geldt bijvoorbeeld ook voor het fijne Natur-Radler. Gerst en hop voor het sterke lightbier zijn afkomstig van gecontroleerde biologische teelt en ook de citroenen die voor de pittige limonade worden gebruikt, zijn biologisch. Een verfrissende shandy wordt gemaakt van 60% bier en 40% limonade en smaakt heerlijk zuur en delicaat citroenachtig.
Het liefst genieten wij van het natuurlijk bewolkte Radler als de zon schijnt!
Bier* (water, gerstemout *, hop*, gist) water, suiker, citroensapconcentraat*, kooldioxide, antioxidant ascorbinezuur, natuurlijk citroen-sinaasappelaroma, stabilisator johannesbroodpitmeel
*van biologische landbouw zonder genetische manipulatie