Het idyllische Trubachtal ligt aan de poort van Frankisch Zwitserland. Kleine stadjes met middeleeuwse vakwerkhuizen bepalen het landschap, bossen, weilanden en velden wisselen zich in harmonieuze harmonie af met de dorpen. Kristalheldere rivieren en beken slingeren door het land en vervoeren naast ijskoud water ook forel en de inmiddels zeldzame rivierkreeft. De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen, kanoën en wandelen en na lichamelijke inspanning kunt u zich verfrissen met stevig bier en hartige snacks in de herbergen van talloze brouwerijen.
Ook brouwerij Meister maakt deel uit van het culinaire landschap van het Trubachtal. Het familiebedrijf uit Pretzfeld brouwt in de vijfde generatie Frankisch bier en kijkt terug op ruim 150 jaar brouwgeschiedenis. De kleine maar fijne selectie omvat de klassiekers van het Beierse brouwen met vol bier, Zwickl en Hellem en biedt een speciale traktatie voor Kerstmis.
Het festivalbier van de brouwerij is bekend in de hele regio en wordt in de herfst door velen verlangd. Als het op tijd klaar is voor de advent, gaat het als warme broodjes over de toonbank. Als je de informatie van de brouwerij mag geloven, is het bijzondere brouwsel in de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw vaak volledig uitverkocht. Wil je dus genieten van dit feestelijke brouwsel, dan moet je er snel bij zijn!
Water, gerstemout , hop, gist