Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bamberg is wereldberoemd om zijn prachtige kathedraal, de pittoreske oude binnenstad, het middeleeuwse Altenburg, zijn symfonisch orkest, het rijkelijk beschilderde oude stadhuis, de statige nieuwe residentie en het oude hof met zijn prachtige vakwerkhuizen. Wanneer u Bamberg bezoekt, ontkomt u er niet aan om de lokale culinaire cultuur te ervaren. In het hart van de stad zijn talloze herbergen die je verleiden met een stevige keuken en het lekkerste bier, de geur van ovenverse Bamberger Hörnla (croissants gebakken met echte boter en hemels licht en krokant) waait uit de bakkerijen, en heerlijke koop je op de markt. Eet braadworsten in een karwijbroodje en de lokale Leberkäs is een stevig tussendoortje. Omdat de werelderfgoedstad op zeven heuvels is gebouwd en een brouwtraditie heeft die duizenden jaren teruggaat, kun je op de heuvels van Bamberg ook bierkelders vinden, die in de zomer enorm populair zijn. Hier kunt u genieten van zelfgemaakte snacks en braadstukken in de schaduw van uitgestrekte kastanjes en lindebomen en uzelf opfrissen met een koel kelderbier.
Als Bambergse brouwerij heeft Kalk Bräu uiteraard ook een kelderbier in het assortiment. Hun goudgele bierspecialiteit heeft een fijn gistsluier en wordt bekroond met een goede schuimkraag, gevoed door een zacht koolzuur. Sterke mout, matige bitterheid en een milde rokerige toon vormen de smaak van de Bamberg-klassieker.