Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De winter vervult ons met gemengde gevoelens. Wij kijken uit naar de advent en de kerstvakantie, verlangen naar besneeuwde landschappen en de geur van glühwein in de binnenstad. We zijn bang voor nachtvorst en ijzel en hebben 's ochtends geen zin om de autoruiten te schrapen. We missen de warme zon op onze huid, maar genieten van de gezellige avonden voor de open haard. We profiteren van de duisternis om met een kop thee en een dikke deken op de bank te gaan zitten en de stapel boeken te lezen die de hele zomer onaangeroerd op tafel heeft gelegen. We gaan sleeën of skiën, verstoppen ons voor de vochtige kou in donsjassen en vieren de dag waarop de nachten weer korter worden. Een hoogtepunt in deze ambivalente tijd van het jaar zijn de bockbieren, die in oktober stipt geserveerd worden en ons lichaam en geest verwarmen met hun volle smaak en verhoogd alcoholgehalte.
Eén van deze seizoenslekkernijen is het bockbier van Schübel Bräu. Hun bijdrage aan het winterbierlandschap brengt vreugde met een fris alcoholpercentage van 7,2% en wordt jaarlijks tussen november en februari gebrouwen. Het brouwsel combineert fruitige zoetheid, delicate rokerige aroma's, bittere kruiden en ovenvers biscuitgebak tot een smakelijk kunstwerk.
Water, gerstemout , hop