Kruid is een woord dat voornamelijk wordt gebruikt in de context van bier of wijn. Het beschrijft de afwezigheid van zoetheid en is, als het om bier gaat, vooral van toepassing op varianten als Pilsner. We waarderen de zuurheid van bier omdat het een brouwsel knapperig, fris en drinkbaar maakt, maar zoals vaak het geval is, is het de balans die een brouwsel aantrekkelijk maakt.
De Warsteiner brouwerij heeft deze prestatie geleverd: ook al is de naam Premium Pilsener Herb, ze schittert met een vakkundig evenwicht dat te danken is aan zowel de bittere hop als de zachte, volle mout. De dubbele hop met Hallertau-aromatische hop zorgt voor extra zuurheid, terwijl de fijne zomergerst die voor de smaakmaker wordt gebruikt een balancerende factor is.
Warsteiners Herb brengt een mild alcoholpercentage van 4,8% in het glas en verschijnt in helder ambergoud. Een donzige kroon van wit schuim zit bovenop het transparante brouwsel en stuurt een hoppig kruid naar de neus. Het eerste drankje onthult een slank lichaam en een veelbelovende, scherpe eerste indruk. De mout vormt een stabiele basis, de hop draagt tonen van vers gemaaid gras en geurig hooi bij, evenals een lichte bitterheid. Het biergenot culmineert in een afdronk die smaakt naar geroosterde noten en grasachtige, bittere hop.
Brouwwater, gerstemout , hop, hopextract