Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bier is natuurlijk culinaire prioriteit nummer 1 op het Oktoberfest, maar ook het aanbod aan eten is indrukwekkend. Traditioneel eet je een halve gegrilde kip bij de maaltijd, maar de gegrilde worstjes zijn ook heerlijk met het lekkere gerstensap. Houdt u van iets hartigs, ga dan voor gebraden varkensvlees met dumplings en groenten of geniet van een hartige snack met steenovenbrood, obazda, worst en boter. De vis is iets lichter en wordt traditioneel gegrild op houten spiesjes en als je haast hebt, staan er luchtige pretzels voor je klaar.
Een harmonieuze aanvulling op alle zojuist genoemde opties is bijvoorbeeld het Oktoberfest-bier uit Löwenbräu, dat jaar na jaar speciaal voor deze gelegenheid wordt gebrouwen. De traditionele brouwerij uit München serveerde dit bier op het allereerste Oktoberfest in 1810 en brouwt het vandaag de dag nog steeds volgens hetzelfde recept. Gelukkig voor iedereen die dit jaar niet naar het Oktoberfest kan komen, bottelt Löwenbräu ook zijn festivalbier - perfect voor een beetje Oktoberfest-sfeer binnen je eigen vier muren!
Het Löwenbräu’sche Oktoberfest-bier heeft een glanzende amberkleurige kleur en wordt bekroond met stevig, stabiel ivoorschuim met dichte poriën. Qua smaak schittert het brouwsel met een ronde mix van ovenvers brood, hartige granen, delicaat smeltende karamel, grassige hop en hints van wit fruit. Een harmonieuze bitterheid maakt het Oktoberfest-genot compleet.
Water, gerstemout , hop, hopextract