Het Altbier is niet alleen het vlaggenschip van de Düsseldorfse privébrouwerij Frankenheim, maar ook het bier dat het personeel het liefst brouwt en drinkt. Het recept voor de klassieker gaat terug tot 1873, toen het bier voor het eerst werd gebrouwen in Frankenheim. Dit jaar is het jaar waarin de brouwerij werd opgericht en de datum waarop de basis werd gelegd voor haar succesverhaal. Vanaf het begin draaide alles binnen het bedrijf om Altbier, een stijl die vooral in en rond Düsseldorf populair is.
De versie van Frankenheim wordt gebrouwen volgens de Beierse Zuiverheidswet en bevat alleen de beste grondstoffen. De hop komt uit de Hallertau en wordt jaar na jaar met de hand geselecteerd. Het groene goud wordt gecombineerd met een selectie van de beste mouten, waaronder München en gebrande mout.
De Frankenheim Alt presenteert zich in een kristalhelder Sonengold in de Alt-bar en wordt bekroond met een weelderige dop van bloesemwit schuim met fijne poriën. Een zacht geroosterd aroma ontvouwt zich en prikkelt de neus met tonen van karamel, knapperig brood en geroosterd graan. Het eerste drankje blijkt een sprankelend genot met fijne geroosterde tonen, bruin brood en toffee. In de finale nemen de geroosterde aroma’s toe en worden ze gecombineerd met een bloemige, citrusachtige hoppigheid om een waardige afdronk te creëren.
Water, gerstemout , hop, hopextract