Belgische Kerst.
In 1948 besloot het klooster Notre Dame de Scourmont een heel bijzonder kerstbier te brouwen: Bleue. Naast Brune en Tripel is Bleue het derde bier in de groep en voegt een feestelijke specialiteit toe aan het assortiment klassieke Belgische bieren.
Diepzwart met een robijnrode glans straalt de Chimay Bleue met een statige schuimkraag al vóór het proeven een unieke charme uit. Het sterke trappistenbier ademt complexe aroma’s uit van donker fruit, zoete karamel en mysterieuze kruiden. De smaak volgt meteen de eerste reukindruk en verrukt met een brede selectie aan volle aroma’s. Subtiel uitgebalanceerd, zachte karameltonen, kruidige gist, een vleugje vanille en gedroogde rode bessen strelen het gehemelte. Het levendige kooldioxide geeft de volumineuze body een elegante lichtheid, terwijl een subtiele bitterheid de zware zoetheid in evenwicht brengt. De beste manier om van de Chimay Bleue 2014 Péres Trappistes te genieten is op een gezellige avond voor de open haard met een sterke Roquefort op een stokbrood geroosterd met een beetje knoflook en olijfolie.
Onze tip voor echte fijnproevers: Wij raden aan om de Chimay Bleue drie tot vijf jaar in een koele kelder te bewaren, dit versterkt het subtiele portkarakter van dit unieke bier en tilt het genot naar een hoger niveau.
De Bleue van Chimay is verkrijgbaar in de normale fles van 0,33l en in de feestelijke Grand Reserve-versie met echte kurk en 0,75 liter.
Water, gerstemout , suiker, tarwezetmeel , hop, gist, bittere sinaasappelschil