Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bleue en Brune worden gevolgd door Blanche. Het nieuwste trappistenbier van de Belgische brouwerij Chimay is een tripel van een ander soort: mild bitter en met een prachtig evenwicht tussen hop en mout, Blanche verrukt met een fijne verscheidenheid aan aroma’s.
Chimays Tripel vloeit in het glas in een heldere, glanzende, gouden kleur en is zeer licht troebel. De amberkleurige pracht wordt bekroond door een sterk schuim. De helderwitte schuimkraag straalt speelse bloemige aroma’s uit die gecombineerd worden met kruidige gist, rijp fruit en bruine suiker om een verleidelijk mengsel te creëren. De smaak wordt gedomineerd door sterke kooldioxide en een verrassende hopbitterheid. Een heerlijke fruitigheid van zonovergoten fruit en rozijnen vertegenwoordigt de andere kant van de hop. De mout fungeert als elegante tegenhanger van de hop en geeft de aromatische speeltonen van versgebakken brood. Een scala aan typisch Belgische kruiden geven het bier net dat beetje extra.
De beste manier om van de Chimay Triple Péres Trappistes te genieten is op een goede temperatuur van zes tot acht graden, vergezeld van een kaasplateau. De kaas brengt het volle aroma van de tripel naar voren. Wij raden een selectie Camembert, blauwe en harde kazen aan met zoet fruitbrood en rode uien ingekookt met balsamicoazijn. Een goede mosterd en een steenovenbrood met een knapperige korst maken de maaltijd perfect.
Water, gerstemout , hop, gist