Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De geschiedenis van Leffe Brune begint in 1240. Destijds was de waterkwaliteit zo slecht dat mensen liever geen zuiver water dronken uit angst voor mogelijke ziekten en epidemieën. Om ziektekiemen en ziekteverwekkers te doden, moet al het water vóór consumptie worden gekookt. Om de situatie te verhelpen besloten de monniken van de abdij van Leffe bier te gaan brouwen. Door het kookproces werd het water onschadelijk en door de toevoeging van hop, mout en gist werd het een populaire delicatesse. Burgers en pelgrims kwamen massaal langs om het goede bier te proeven.
Tegenwoordig kun je zonder zorgen kraanwater drinken, maar toch verkiezen we bier. De goede Leffe Brune bestaat nog steeds en wordt niet alleen door pelgrims genoten.
Leffes Brune vloeit in een ondoorzichtige mahoniehouten tint in het glas en wordt bekroond door een hazelnootbruin schuim. Uit de schuimkraag met fijne poriën stijgt een sterke geur van romige banaan en romige karamel op. Een vleugje boterachtige popcorn complementeert het aroma en doet je uitkijken naar de eerste slok. Dit onthult een scala aan moutige smaaknuances die worden ondersteund door een subtiel koolzuur. Popcorn, karamel en romige banaan verschijnen ook in de mond en maken de Brune tot een lekker tussendoortje.
Brune van Leffe is een eenvoudig Belgisch bier dat we graag drinken met uiencake in plaats van Ferderweisser.
Water, gerstemout , hop, gist