Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een jubileum moet op passende wijze gevierd worden. Als het jubileum dat van een brouwerij betreft, dan kan het feest natuurlijk niet gevierd worden zonder een speciaal voor deze situatie ontwikkeld bier. Brouwerijen maken feestbieren voor allerlei gelegenheden, maar de beste worden ongetwijfeld gebrouwen om verjaardagen en oprichtingsjaren te vieren.
Voor haar 200-jarig jubileum heeft de Belgische brouwerij Rodenbach uiteraard een passend bier bedacht. De brouwers vierden deze heuglijke gebeurtenis met een specialiteit die een Belgische tripel combineert met een Vlaams bier. Deze laatste werd twee jaar vóór de viering gebrouwen en rijpte in deze periode op eikenhouten vaten. Dit complexe, aromatische bier werd vervolgens gecombineerd met een frisse tripel om een bier te creëren dat rijpheid en karakter combineert met frisheid en drinkbaarheid.
Het resultaat scoort met een indrukwekkend alcoholpercentage van 8,2% en presenteert zich in een warme kopertint in het glas. Vanuit de ivoorkleurige kroon van schuim met dichte poriën stijgt een boeket van zomerse wilde bessen naar de neus, met bloemige hints en een vleugje sherry. De initiële smaak onthult een volumineuze body die het gehemelte verstrikt met zachte bessentonen en kruidige gist. Een elegante zuurgraad balanceert vakkundig de sterke zoetheid.
Laat de kurk knallen en drink een glas om 200 jaar Rodenbach te vieren!
Water, gerstemout , fructosestroop, hop, gist