Vlaams rood bier is een bierstijl uit België, waarvan de wereldwijde bekendheid te danken is aan brouwerij Rodenbach uit Roeselare. Het brouwsel wordt traditioneel gebrouwen met sterk gebrande mout en kenmerkt zich door een bijzondere gisting: de conventionele gist, in dit geval een bovengistende gist, wordt gecombineerd met een stam melkzuurbacteriën. De bacteriecultuur werkt samen met de gist en geeft het bier een fijne zuurgraad. De fantastische smaak wordt nog verder versterkt door rijping in eikenhouten vaten.
Op dit punt willen wij u graag kennis laten maken met de klassieker uit Rodenbach. Classic is gemaakt van drie delen jong, vers gebrouwen bier en een deel oud, op eikenhout gerijpt bier. Uw Belgisch zuur bier heeft een aangenaam alcoholpercentage van 5,2% in het glas en wordt gepresenteerd in een robijnrood, glinsterend kastanjebruin met een ivoorkleurige kroon. Een fruitige geur stijgt op uit het romige schuim met fijne poriën en nodigt uit tot een eerste slok. De eerste drank onthult een krachtige, ronde body die lichaam en geest verfrist met een potpourri van verfijnde aroma’s. In de mond ontmoeten tonen van rijpe zure kersen rode wijn, gerookte mout en een fruitige zuurgraad, die hand in hand gaat met de delicate restzoetheid. Het levendige koolstofdioxide laat de aroma’s op de tong dansen en geeft het brouwsel een heerlijke frisheid.
Zeer smakelijk!
Water, hop, gist, zomergerst