Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In het kader van dit bier willen wij u graag kennis laten maken met een legende uit de Belgische bierscene. Pierre Celis werd geboren in de stad Hoegaarden en bewees zijn vaderland een grote dienst. Echter één voor één. Aanvankelijk verdiende Pierre zijn geld door te helpen op de veeboerderij van zijn ouders en als melkboer. De jongeman werkte ook in de brouwerij van zijn buurman. Louis Tomsin brouwde bier en wakkerde Pierre's passie voor gerstensap aan. Halverwege de jaren vijftig moest de brouwerij echter sluiten en daarmee verdween een typisch Belgische bierstijl van de kaart. De Wit werd een tijdje vergeten. Pierre kon deze tragedie niet zomaar accepteren, dus besloot hij het heft in eigen handen te nemen en zijn eigen bier te brouwen. Hij brouwde zijn eerste brouwsel in een wastobbe in een van de leegstaande stallen van zijn vader voordat hij de apparatuur kon kopen van een verlaten brouwerij met een financiële lening van zijn ouders. Pierre bracht humor terug naar zijn thuisland en zorgde in zijn eentje voor een renaissance van de verfrissende stijl.
Ter ere van en in samenwerking met deze bevlogen man ontstond de Wit van brouwerij St. Bernardus, een klassieke interpretatie van de Belgische favoriet in troebel goud met de aroma's van korianderzaad, kruidnagel en sinaasappelschil.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist