De term Oude Geuze is, net als trappistenbier, een beschermde naam die slechts onder bepaalde voorwaarden gebruikt mag worden. Om een bier de naam Oude Geuze te mogen geven, moet het brouwsel een blend zijn van een lambiek die spontaan is vergist met wilde gisten en minstens een jaar heeft gerijpt in houten vaten en andere lambiek, waarvan er één minstens een jaar lang is bewaard. minimaal drie jaar. Na rijping mag er geen suiker of gelijkaardige zoetstoffen worden toegevoegd en is de productie van lambiek (waarvan Oude Geuze een subcategorie is) beperkt tot de Brusselse regio. Een Lambiek is pas echt een Lambiek als hij gebrouwen is in het Pajottenland en de Zennevallei. Deze beperking is te wijten aan de bacteriën, micro-organismen en wilde gisten die essentieel zijn voor lambiek en die in dit gebied alleen in de lucht voorkomen.
Brouwerij Timmermans ligt in het hart van de Lambiekstreek en biedt een schat aan verschillende brouwsels in deze categorie. Uw Oude Geuze wordt geproduceerd volgens de strenge specificaties van de Lambiekbrouwkunst en is door zijn onvergelijkbare eigenschappen geschikt voor verdere bewaring tot wel 20 jaar. Het meesterwerk smaakt momenteel naar knapperige appels, rabarber, zure citrusvruchten, kruidig eikenhout en droge witte wijn, maar wie weet welke wereld aan smaken er over een paar jaar opengaat?
Water, gerstemout, tarwe , hop