Honing is een voedingsmiddel dat al in het stenen tijdperk door mensen werd geconsumeerd. In die tijd werd de zoete, kleverige nectar rechtstreeks uit de nesten van wilde bijen gehaald, en pas later begonnen mensen hun eigen kolonies te cultiveren. In het oude Egypte was honing van grote waarde en werd in de graven van belangrijke mensen gelegd. In de loop van de tijd hebben mensen in alle uithoeken van de planeet honing gegeten en in harmonie met bijen geleefd. Maar het gouden snoepje werd niet alleen gegeten, het werd ook gebruikt als medicijn, bij het koken en bakken, en bij het maken van alcoholische dranken. De meest bekende van deze dranken is mede, maar er waren ook een aantal bierachtige brouwsels op smaak gebracht met honing.
Veel brouwerijen zetten deze eeuwenoude traditie vandaag de dag voort, waaronder Fuller's uit Londen. Hun creatie heet Honey Dew en wordt gebrouwen met grondstoffen uit gecontroleerde biologische landbouw. Onder de fijne biologische ingrediënten bevindt zich een royale portie honing, die het bier zijn naam en zijn fluweelzachte zoetheid geeft.
Honey Dew presenteert zich - hoe kan het ook anders - in een warm honinggoud in het glas en wordt bekroond met een donzige schuimlaag. De dominante honingnoot in geur en smaak wordt begeleid door evenwichtige hints van lichte mout, pittig citrusfruit, kruiden en bloemige hop. Erg lekker!
Water, gerstemout , honing, hop, gist