Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Als je denkt aan aromatische ingrediënten voor bier, denk je meteen aan hop, gist en mout. De ambachtelijke bierbeweging heeft deze lijst uitgebreid met een paar ingrediënten: naast de gebruikelijke verdachten gaan kruiden, fruit en zelfs groenten in de ketel. Maar zelfs in deze lijst met bijzondere grondstoffen zou hout nauwelijks voorkomen.
Hout? Dat heb je goed gehoord. Geestelijk vader van alle biersommeliers en uitzonderlijke brouwer Axel Kiesbye is niet bang om de meest ondenkbare materialen om te zetten in bieringrediënten. Jaar na jaar transformeert de wilde Oostenrijker naar keuze bosplanten tot de beste bierspecialiteiten. Zijn bosbier 2020 draait helemaal om de eik, een boom die de bossen van Europa bevolkt met een prachtige kroon, knoestige stam en diepgroen blad. De brouwer selecteerde de soorten voor zijn bier in de wijk Bundersforste in Kierling in het Weense Woud in 2015. De jaren van voorbereidend werk waren nodig omdat de geselecteerde bomen tot vaten verwerkt moesten worden. De speciaal voor het Waldbier gemaakte vaten werden geroosterd en dienden vervolgens als bewaar- en smaakdispensers voor het Waldbier 2020. In de loop van een paar maanden bepaalden de aromatische houttonen van het vat het karakter van het bier.
De Waldbier Eiche is een 6,2% sterk creatief bier met harmonieuze tonen van romige boshoning, kruidige rum, zonovergoten mirabelpruim en een vleugje kokosnoot.
Het is verkrijgbaar in de maten 0,33l en 0,75l .
Water, gerstemout , hop, eikenhout, gist