Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hoewel gemberbier het bier in de naam draagt, valt het niet in dezelfde categorie. Er wordt aangenomen dat gemberbier deze titel heeft gekregen omdat het op een vergelijkbare manier als bier wordt gefermenteerd. De pittige drank is gemaakt van water, suiker, gember, citroenen en gist en heeft – afhankelijk van de duur van de gisting – weinig tot geen alcoholgehalte. Aan het begin in de 18e eeuw zag het er iets anders uit: met behulp van verschillende gisten en veel geduld werd sterker gemberbier geproduceerd, dat een alcoholgehalte tot 11% had.
Ook brouwerij Espiga uit Sant Llorenç d’Hortons Alt Penedès in Spanje waagt zich aan een gemberbier. Hun versie bevat echter helemaal geen alcohol en is meer een zomerse verfrissing dan een bedwelmend middel. Espigas Gemberbier wordt gemaakt van slechts vier ingrediënten: water is de basis, citroenen uit regionale, gecertificeerde biologische landbouw zorgen voor frisse zuren, gember speelt de belangrijkste aromatische rol en rietsuiker zorgt voor de zoetheid, die de kruidigheid en kruidigheid van de gemberbol galant in evenwicht brengt . De frisdrank is gluten- en alcoholvrij - perfect voor mensen met een allergie en mensen die alcohol vermijden.
Houd je van gember, probeer dan zeker het gemberbier van Espiga! En als je graag wilt experimenteren en een cafeïnekick wilt die bij je gember past, moet je Ginger Coffee eens proberen!
Water, rietsuiker, biologische citroenen uit Penedès, kaliumsorbaat, gember, citroenextract