Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Portugese brouwerij Musa heeft voor dit bier iets heel bijzonders bedacht: een samenwerking met het eveneens uit Portugal afkomstige wijnhuis Cockburn's.
De kustplaats Porto staat bekend om de gelijknamige wijn. Portwijn wordt gekenmerkt door zijn complexe verscheidenheid aan aroma's en intensiteit. De wijnmakerij Cockburn dateert uit de 19e eeuw en is een van de bekendste portproducenten ter wereld. De exclusieve wijn rijpt in eikenhouten vaten die door de eigen kuiper van het bedrijf worden onderhouden, verzorgd en verzorgd. Het zijn juist deze vaten die het bier Remistura van Musa zijn vurige karakter geven. Nadat het brouwproces is voltooid, wordt het Belgische sterke bier opgeslagen in de aromatische vaten portwijn en krijgt het tijdens het rijpen sterke tonen van donkere wijn, kruidig hout en exotische vanille.
Remistura vloeit in het glas in een helder karamelgoud en glinstert koper bij blootstelling aan licht. Een onweerstaanbare geur van rijpe perzik, vanille en eikenhout stijgt op uit de stevige schuimkraag met fijne poriën. De eerste drank onthult een volle body met een verwarmend alcoholpercentage van 9,8%. Zachte tonen van sappige peren, kruidige vanille en in port gedrenkt eikenhout prikkelen de smaakpapillen. Het Belgische bier heeft een delicaat samengestelde balans van hop en mout; Een vakkundig geplaatste, delicate bitterheid haalt het gewicht van de zware zoetheid en rondt het aromaspel op elegante wijze af.
Remistura is een vatgerijpte bierspecialiteit met Belgische brouwkunst en Portugees vuur.
Water, gerstemout , hop, gist