De jaarlijkse hopoogst eind augustus en september is een vreugdevolle aangelegenheid. De nieuw aangevulde voorraad aromatische kegels stelt niet alleen het komende brouwjaar veilig, maar geeft brouwerijen ook de unieke kans om bier te brouwen met verse groene hop. Meestal wordt de hop gedroogd of verwerkt tot pellets of extract voordat ze in de brouwerijen terechtkomen. Eén keer per jaar kunt u het echter geheel vers en onbewerkt gebruiken. Onder de brouwerijen die van deze geweldige kans profiteren, bevindt zich Camba Bavaria uit Chiemsee.
Camba haalt zijn hop uit de Hallertau en wacht jaar na jaar reikhalzend op de levering van verse kegels om hun populaire - en strikt gelimiteerde - groene hoppilsner te brouwen. Het brouwsel heet Paragraaf 14 en wordt gemaakt met een vrachtwagen vol vers geoogste hop. De zeldzame specialiteit vloeit in een lichtgouden tint het glas binnen en wordt bekroond met een weelderige schuimkraag van dicht, romig schuim. Een bloemengeur met citrusfrisse ondertonen dringt naar de neus, de afdronk is in dezelfde lijn: lichtvoetige tonen van bloemige hop verslinden het gehemelte. Door het gebruik van verse hoorntjes heeft het bier een subtiele aardsheid en presenteert het ons het volle, sappige en kruidige scala aan krachtige hoparoma’s. Een ongecompliceerde bitterheid rondt de smaak harmonieus af.
Als je het wilt proeven, moet je er snel bij zijn!
Water, gerstemout , hop, gist