Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Glühwein is prima, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens. Maar de kerstperiode keert ieder jaar terug en na jarenlang genieten van glühwein zijn wij toe aan weer een warme drankspecialiteit. Tenminste zo nu en dan.
De gekke geesten van de dwazenvrijheid uit Unterschleißheim hebben een feestelijke specialiteit bedacht die zeker in de smaak kan vallen bij glühwein: glühwein. Toegegeven, glühwein is niet de uitvinding van Alex en Siggi, maar de twee hebben het beproefde drankje een fris, jong likje verf gegeven en het marginale fenomeen in het middelpunt van de belangstelling gekatapulteerd. Het glühwein van Narrenfreiheit is verkrijgbaar in drie smaken: Jolly Ginger, Jolly Apple en Jolly Cherry concurreren met de glühwein met zijn hemelse smaak.
Hoewel Jolly Ginger iets is voor degenen onder u die graag experimenteren, zal Jolly Apple de meeste mensen aanspreken. Het fijne glühwein is gemaakt van sterke Märzen, appelsap, rietsuiker, amandelsiroop, kaneel, kruidnagel en een vleugje citroensap en is gebaseerd op de smaak van ovenwarm gebakken appels. Wanneer de kerstspecialiteit wordt opgewarmd, komt er een geur van rijpe appels, marsepein en feestkruiden naar voren - de initiële smaak is het culinaire equivalent van de reuk eerste indruk en smaakt naar oma's gebakken appel. Zo erg zelfs dat je er een beetje custard bovenop wilt doen!
Märzen (water, gerstemout , hop, hopextracten), appelsap, rietsuiker, citroensap, amandelsiroop , kaneel, kruidnagel