Brouwerij Schinner vult ons brede assortiment feestelijke seizoensbieren aan met een rustige, Frankische delicatesse: Feestelijke bieren zijn vaak volumineuze creaties met een intense zoetheid, een verscheidenheid aan winterkruiden en een krachtig karakter. Het handgemaakte winterbier van brouwerij Bayreuth scoort daarentegen met de directheid en stevigheid van de Franken.
De seizoensbierspecialiteit wordt in de nazomer gebrouwen, zodat deze in de herfst in de koele kelders van de brouwerij tot volle glorie kan rijpen. Goede dingen kosten tijd, en dat bewijst zich maar weer eens met dit fijne bier. Het geduldige wachten wordt beloond met een klassiek winterbier dat indruk maakt door zijn intense moutrijkdom, milde hoptonen en volle aroma.
De Franke is visueel aantrekkelijk met zijn kastanjebruine kleur, die een koperachtige glans krijgt als het licht erop valt. Een nette kroon van delicaat gekleurd schuim zit bovenop de warme bruine body, die verleidelijk ruikt naar zoete mout, gedroogd rood fruit, toffee en vers gezette koffie. De initiële smaak verrast met sterke kooldioxide, waardoor de aroma’s op de tong dansen. Gebrande mout ligt als een warme deken op de smaakreceptoren, sterke karamel, koekjes, houtachtige tonen en een vleugje kruidenhop sluiten er harmonieus bij aan. De kroon op het biergenot is een hoppige afdronk die kruidige tonen combineert met zoete mout.
Water, gerstemout , hop, gist