Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Purple Haze verschijnt in verschillende contexten. Onze favoriet is het gelijknamige bier van Abita.
Hun Purple Haze is een soepele pils die na filtering is verfijnd met frambozen. Een vakkundige mix van pils- en tarwemout en de hopvariëteit Vanguard onderstreept het karakter van het frisse zomerfruit en harmonieert wonderwel met hun fruitige zuurgraad en gereserveerde zoetheid. Een delicate glans van frambozenrood dringt door in het bier en zorgt ervoor dat je uitkijkt naar het drinken ervan. De framboos loopt als een rode draad door het reuk- en culinaire genot - soms kan het zelfs gebeuren dat een vleugje frambozenpuree het bier op sommige plaatsen vertroebelt.
Dankzij het verfrissende, fruitige karakter is Purple Haze te combineren met een hele reeks verschillende voedingsmiddelen. Wij drinken de frambozenpils graag met kaas en desserts en hebben daar een perfect menu bij bedacht. Een licht voorgerecht is een kleine salade met postelein, geroosterde amandelen en geitenkaasdalers gekarameliseerd met honing en tijm, gevolgd door een soufflé van bergkaas met huisgemaakt notenbrood en donkere uienjam en als kroon op het werk een rijpe brie met fruit brood en Dijon-mosterd en, voor de zoetekauwen, een taartje van pure chocolade met cacaobasis, geroosterde pijnboompitten en room op een oppervlak van vers geoogste frambozen.
Water, gerstemout , hop, gist, frambozen