Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een wilde, zure IPA!
De jongens achter het jonge, hippe label Flügge staan niet alleen bekend om hun ontzettend mooie labels, maar ook als echte gistmagiërs. In een wereld vol hoptovenaars vallen ze op met hun repertoire aan wilde en gekke gistsoorten. Bijna niemand beheerst de gisten zo goed als Dominik en Joachim.
Een populaire gistsoort in het assortiment van de twee creatieve brouwers is Brettanomyces. Deze gist werd al in diverse uitvoeringen gebruikt voor de bieren van Flügge en mocht ook voor Djup de ketel in. Djup is een zure IPA die is gefermenteerd met de gist Brettanomyces bruxellensis en smaakt heerlijk gistintensief.
Djup vloeit in een lichte, troebele goudtint het glas in en vormt een statige, witte schuimkraag. Wanneer je de fles opent, voel je de essentie van het bier al: het aroma van de Brettanomyces-gist straalt zijn karakteristieke geur uit, die vaak als ‘funky’ wordt omschreven. Gistachtig en enigszins paddestoelachtig, het doet sommige denken aan truffels, andere aan overrijp fruit. De onmiskenbare geur van de gist gaat gepaard met fijne fruitige tonen van tropisch fruit, het aroma van zongedroogd stro en een vleugje druiven. Interessant! Op dronk maakt Djup indruk met een goede balans tussen gist, zoetzuur fruit en zachte mout. Een vleugje citrusfruit draagt de medium body. De afdronk is bloemig, hoppig en lekker zuur.
Als je Djup niet meteen wilt proberen, raden we het kleine zusje van Djup aan: Mägi !
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , hop, gist