Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Wild, wilder, Gräg!
Gräg klinkt als de nieuwe collega uit het hoge noorden. Kalm, kalm, een beer van een man - dat is tenminste wat we ons onder de naam Gräg voorstelden. Maar in werkelijkheid is het veel beter dan dat: Gräg is weer een knaller van Flügge. Een wildzure IPA die, zoals veel van de bieren van Joachim en Dominik, werd gefermenteerd met de Noorse gist kveik. Om het mondgevoel wat luxer te maken werd Gräg bovendien gefermenteerd met melkzuurbacteriën. Deze geven het bier een heerlijk fluweelzachte consistentie en geven de smaak een mooie zure kick.
Drie hopvariëteiten zorgen voor een opwindende smaak, en Gräg werd ook koud gehopt met Chinook en Citra.
Naast de vlieggewichten Smilla of Fil maakt Gräg indruk met een alcoholpercentage van 7,4%. De percentages zijn echter zo elegant geïntegreerd in het verfijnde smaakbeeld dat ze op geen enkele manier negatief opvallen. Integendeel: de lichte zuurgraad en speelse zoetheid van de IPA worden prachtig aangevuld door de alcohol. Met een vrachtwagen vol zomervers fruit is Gräg de perfecte metgezel voor warme avonden aan het meer, barbecuesessies met vrienden en een gezellige afsluiting van het weekend op het balkon thuis!
Water, gerstemout , tarwemout , havervlokken , hop, gist