HBH Brauerei Fulda

Wij heten Katrin , Enzo , Lisbeth en hun vrienden van harte welkom! Deze drie zijn echter niet onze nieuwe medewerkers, maar drie van de fantastische bieren van brouwerij Hohmann in Fulda. Met veel vakmanschap en strikt volgens de zuiverheidswet uit 1516 worden hier uitstekende bieren geproduceerd die niet alleen in Fulda heerlijk smaken.

Fulda's biertraditie

In het hart van de prachtige oude binnenstad van Fulda ligt de eerbiedwaardige Hohmann-brouwerij, die deel uitmaakt van de Hohmann-brouwerij. Het is de stedelijke tegenhanger van de idyllische brouwerij in het Michelsrombacher Bos. De brouwerij met aangrenzend hotel nodigt uit om te vertoeven met stevige, zelfgemaakte gerechten en smakelijke bieren en is een populaire ontmoetingsplaats waar niet alleen de inwoners van Fulda, maar ook hun gasten en toeristen zich thuis voelen. Er is een rijke brouwtraditie in de oude binnenstad van Fulda. Al in 1487 werd hier bij koninklijk besluit bier gebrouwen in de stadsbrouwerij. De Dertigjarige Oorlog maakte voorlopig een einde aan de brouwactiviteit, maar kon er geen definitief einde aan maken. In 1747 vloeide het bier weer en werd het in twee afzonderlijke brouwerijen geproduceerd totdat de industrialisatie kwam. Dit werd gevolgd door een nieuwe pauze totdat de brouwerij in 2007 werd geopend en nu de lange biertraditie voortzet.

Elke 260 jaar een nieuwe brouwerij voor Fulda - als dat geen goddelijke voorzienigheid is!

Ambacht en traditie

Bij brouwerij Hohmann wordt vakmanschap hoog in het vaandel gedragen. Volgens een oude traditie worden hier vandaag de dag nog steeds natuurlijk troebele bieren gebrouwen die voldoen aan de eisen van de Zuiverheidswet. De met de hand geplukte grondstoffen komen grotendeels uit de regio: de mout komt uit de Rhön Mälzerei Mellrichstadt, de hop komt uit de Hallertau. Een zachte verwerking resulteert in heerlijke bieren als Fridolin of Braggot , boordevol vitamines, sporenelementen, enzymen en eiwitten. Voor basaltbier , een andere specialiteit van brouwerij Hohmann, wordt een zeer oude techniek gebruikt. Om het wort te verwarmen worden gloeiende stenen toegevoegd. De stenen worden in een houtvuur verwarmd tot ongeveer 800°C voordat ze aan het bier worden toegevoegd. Door de hitte karamelliseert een deel van de moutsuiker en blijft aan de stenen plakken. De moutsuiker zorgt voor een heerlijke karameltoon en wordt vervolgens samen met het jonge bier in de voorraadtank vergist.

Proost op Hohmann's brouwerij!

Artikelnr. Product Container Prijs

10185010

bernd

HBH Brauerei Fulda

0,33 L Flasche - € 10,61 / LTR

€ 3,50
MEHRWEG

Te populair

10185009

bianca

HBH Brauerei Fulda

0,33 L Flasche - € 10,61 / LTR

€ 3,50
MEHRWEG

Te populair

10185008

katrin

HBH Brauerei Fulda

0,33 L Flasche - € 10,61 / LTR

€ 3,50
MEHRWEG

Te populair

10185006

lisbeth

HBH Brauerei Fulda

0,33 L Flasche - € 10,61 / LTR

€ 3,50
MEHRWEG

Te populair

10185005

enzo

HBH Brauerei Fulda

0,33 L Flasche - € 5,76 / LTR

€ 1,90
MEHRWEG

Te populair

10185002

basaltbier

HBH Brauerei Fulda

0,33 L Flasche - € 9,70 / LTR

€ 3,20
MEHRWEG

Te populair

10185001

braggot

HBH Brauerei Fulda

0,33 L Flasche - € 10,61 / LTR

€ 3,50
MEHRWEG

Te populair