Veel diersoorten zijn gespecialiseerd in het vinden van water, zelfs in de droogste gebieden van de wereld. Olifanten hebben een zesde zintuig als het om koel water gaat, en hetzelfde geldt voor apen. Mensen volgen ook het pad van het water: ze leven en gedijen waar water hen voorziet van drank, voedsel, werk en andere dingen. In de Middeleeuwen werden altijd steden gesticht waar ambachtslieden hun beroep konden opbouwen en daarvoor hadden ze in veel gevallen stromend water nodig. Brouwers behoorden tot deze categorie en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds afhankelijk van zuiver, zacht water. Dus toen Alexander Himburg op zoek moest naar een nieuw huis nadat hij gescheiden was van zijn zakenpartner, volgde hij het water. Echter één voor één.

Van het laboratorium tot de brouwketel

Voordat Alexander een gedurfde brouwer werd, studeerde hij biologie. Tijdens zijn studie ontwaakte bij hem het verlangen om zelf bier te maken en besloot hij zijn studie op te geven en zijn geluk als brouwer te beproeven. Hij rondde de training succesvol af en het plezier kon beginnen. Met enthousiasme en passie wijdde hij zich aan uitgebreide experimenten en vond gaandeweg een brouwerij waar hij naar hartenlust dingen kon uitproberen. Er werd een kleine maar fijne selectie verfijnde ambachtelijke bieren gecreëerd en uitgebracht onder het nieuwe label Himburgs Braukunstkeller. Dit heeft een tijdje goed gewerkt totdat het op een gegeven moment niet meer werkte. Het project dreigde in 2015 te mislukken en failliet te gaan, maar onze creatieve brouwer liet zich niet ontmoedigen. Nadat hij even had overwogen om het op te geven en het vervolgens weer af te wijzen, ging Alexander met hernieuwde kracht op zoek naar een andere werkplek en tijdens deze zoektocht kwam hij het Beierse Woud tegen. Omdat de smaak van zijn brouwsels een topprioriteit is, was een locatie met een uitstekende waterkwaliteit voor hem uiterst belangrijk. Met nieuwe partners aan zijn zijde zette Alexander zijn missie als koekoeksbrouwer voort.

Een evolutie van smaak

Fans van de brouwerij stelden zich vooral één vraag: Zullen de populaire en bekroonde bieren van Himburg's Braukunstkeller blijven smaken zoals gewoonlijk? Alexander geeft in verschillende interviews een zeer positief antwoord op deze vraag. Hoewel de smaak van elk bier afhangt van het brouwsysteem, is hij er met toewijding en hernieuwde experimenten in geslaagd om het bekende aroma niet alleen over te brengen, maar ook enigszins te verbeteren. Er blijven subtiel gecomponeerde kunstwerken van Alexanders pen verschijnen.


Artikelnr. Product Container Prijs

10021009

pepper Pils

Welde
Himburgs Braukunstkeller

0,33 L Flasche - € 10,61 / LTR

€ 3,50
MEHRWEG

Te populair