Het Duitse woord chips komt uit het Engels en verwijst naar knapperig gebakken aardappelschijfjes, waar we vooral 's avonds voor de tv van snoepen. Als je in de Verenigde Staten om een pakje chips vraagt, krijg je gemakkelijk het gewenste product, maar in Groot-Brittannië is het een ander verhaal. Het woord chips bestaat ook, maar betekent iets anders. De Britten noemen chips frietjes, de aardappelschijfjes heten chips.

Twee verschillende vrienden met een gemeenschappelijke missie

Het Engelse bedrijf John & John is gespecialiseerd in de productie van chips, ook al worden ze in de kleine fabriek chips genoemd. Volgens de legende werd het bedrijf opgericht door twee vrienden. Beiden dragen de naam John, maar leiden heel verschillende levens. Ene John is aardappelboer van opleiding en heeft de tractor ingeruild voor de kookpot. Hij staat in de hele regio bekend om zijn uitstekende frietrecept en verkoopt de krokante specialiteiten inmiddels niet alleen door het hele land maar ook daarbuiten. Onderdeel van zijn geheime recept zijn de fijne kruiden die de andere John ontdekt tijdens zijn reizen over de hele wereld. Hij is zeeman van beroep en reist de hele wereld over om de meest aromatische en beste grondstoffen voor de chips van zijn vriend te vinden. De vrienden combineren hun respectievelijke vakgebieden en maken de beste chips van het land.

Met schil en smaak

De onweerstaanbare aardappelsnack is gemaakt van oude aardappelrassen zoals Lady Claire of Lady Rosetta. De knollen komen van Engelse bodem en worden zorgvuldig verwerkt. Voor extra smaak en knapperigheid worden de aardappelen gewassen maar niet geschild. Ze worden in dikke plakken gesneden, inclusief de schil, en op lage temperatuur gekookt in gouden zonnebloemolie. Het resultaat zijn knapperige chips met een heerlijk knapperige consistentie. Om ze de finishing touch te geven, worden de aardappelschijfjes verfijnd met exotische kruiden. Voor de zoute klassiekers wordt het fijnste zeezout uit het Midden-Oosten gebruikt. De peper voor de versie met een kick komt uit India: Aan de oevers van de Malabarkust en op de daarachter gelegen bergketen groeit de peper bijzonder goed en produceert smaakvolle granen.

Chips hebben geen geweldige reputatie vanwege hun vettige karakter, maar de meesten van ons kunnen er nog steeds niet van afblijven. Als je jezelf dus af en toe toestaat om een foutje te maken, dan raden wij de chips van John & John aan. Ze zijn de zonde waard en passen met hun fijne aroma heerlijk bij een koud biertje!


Artikelnr. Product Container Prijs

13041002

sea salt & black pepper

John & John

40 G - € 3,75 / 100 G

€ 1,50
-

Te populair

13041001

deep blue sea salt

John & John

40 G - € 3,75 / 100 G

€ 1,50
-

Te populair