Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bij het brouwen van een donker bier kun je diep in je trukendoos graven: veel industriële brouwerijen gebruiken donkere biersiroop om hun brouwsel een heerlijk donkere kleur te geven. Deze truc bespaart u tijd, geld en moeite.
De traditionele brouwerij Rittmayer uit Hallerndorf distantieert zich duidelijk van dergelijke praktijken. Goede dingen kosten tijd - dit geldt ook voor bier. De brouwers sparen kosten noch moeite om het best mogelijke bier voor hun klanten te brouwen. Smaak en kwaliteit staan voorop. In het geval van hun donkere bier betekent dit dat ze de lange route nemen in plaats van donkere biersiroop en soortgelijke kortere routes. Het gebruik van handgeplukte donkere en gebrande mouten geeft het bier zijn prachtige kleur en zorgt daarnaast voor een heerlijk volle, kruidige smaak.
De Schönramer Dunkel vloeit in de natuurlijke kleur van sterk gebrand graan het glas in en glanst prachtig koper als het licht erop valt. Een ivoorkleurige schuimkraag troont op het heldere lichaam en ruikt sensueel naar in de oven geroosterd roggebrood, fijne pure chocolade en vers gezette filterkoffie. Bij het drinken lijkt het bier op de eerste reukindruk: knapperig brood begint, voordat tonen van chocolade, zoethout en vanille geleidelijk aan aansluiten. De hop fungeert als een balancerende kracht en geeft het aromatische spel een ingetogen bitterheid.
Water, gerstemout , hop, gist