Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Er zijn mensen die op elk moment tarwe kunnen drinken. Ze hebben geen last van het krachtige, vullende en volle karakter van het bier, integendeel: ze halen kracht en motivatie uit het drinken van bier en profiteren van de isotone eigenschappen van de Beierse klassieker. Als u een minder getraind smaakpalet heeft, kan het eten van tarwe bij uw ontbijt met witte worst veel vermoeidheid veroorzaken en een daaruit voortvloeiend gebrek aan lichaamsbeweging gedurende de rest van de dag.
Voor deze mensen en om ook op warme, zonnige zomerdagen van tarwe te genieten, heeft brouwerij Schönram een passend product in het assortiment. De lichte en luchtige Summa-Weisse is ontworpen door aspirant-brouwer Niklas Wallner. Na met succes zijn opleiding tot brouwer te hebben afgerond, na enkele jaren in de bottelarij te hebben gewerkt, vervolgt hij nu zijn verdere opleiding tot meesterbrouwer. De brouwerij viert deze stap met de Summa-Weissen.
De tarwe is strikt gelimiteerd en zal alleen beschikbaar zijn zolang de voorraad dit toelaat. Niklas wilde een vederlicht alternatief voor traditioneel witbier brouwen en gaf zijn Sum-Weissen daarom slechts 4,2% alcohol. De magere delicatesse wordt gebrouwen met een mengsel van tarwe-, kara- en pilsmout en daarbij driemaal gehopt. Dankzij de koude hop scoort de tarwe met een heerlijk frisse afwisseling van pittige citrustonen, abrikoos en hints van groene hop.
Water, tarwemout , gerstemout , gist, hop (middelvroeg, saffier)