Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Zwickelbier, liefkozend afgekort tot Zwickl in Beieren, is een mooi en heerlijk onderdeel van de Duitse biergeschiedenis. Traditioneel tapt de brouwer de zogenaamde Zwickel rechtstreeks uit het vat met een Zwickel-tap om te testen of het bier klaar is tijdens de rijping. Op een gegeven moment begonnen brouwerijen deze lekkernij, die eigenlijk voorbehouden was aan het team, met hun klanten te delen en volledig verse Zwickelbier te bottelen. Tegenwoordig hebben veel traditionele brouwerijen zo’n Zwickel in hun assortiment, waaronder de Private Landbrauerei Schönram.
Haar Zwickl vloeit in licht troebel oud goud in het glas en is versierd met een ivoorkleurige schuimkroon. Een frisse neus van hop, sinaasappelschil en toffee nodigt uit tot drinken. Dit onthult een gripvolle body met zacht geroosterde granen, romige karamel, tonen van sinaasappelschil en steenfruit, kruiden en een hoppige zuurheid. Het aroma is evenwichtig, zoet, subtiel bitter en heerlijk rond.
Het klassieke kelderbier is nu verkrijgbaar in handige flessen met een inhoud van 0,33 liter. Het brouwsel is niet gefilterd of gepasteuriseerd en komt op natuurlijke wijze en met een lichte troebelheid bij je aan. Om optimaal van alle ingrediënten te kunnen genieten, kun je de fles even ronddraaien zoals je zou doen bij het inschenken van een Hefeweizen. Hierdoor wordt het bezinksel losgemaakt en wordt de goede smaak door het hele bier verdeeld.
Water, gerstemout , hop, gist