Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Zelfs als de echte publiekstrekker bij Mahrs Bräu de ongeperforeerde is, hoeft het licht zich daar niet achter te verschuilen. De bierstijl van het zuiden is enorm populair in de onderste helft van Duitsland en is ook heerlijk voor de inwoners van Bamberg. Het Mahrs-monster is verfijnd met de hopsoorten Herkules en Mittel Früh uit de Hallertau en brengt een aangenaam alcoholpercentage van 4,9% op tafel.
Het ongecompliceerde, doordrinkbare brouwsel stond meerdere malen op het erepodium van internationale competities en maakte indruk op de juryleden van gerenommeerde competities met zijn eerlijke, nuchtere en evenwichtige karakter. Met een behendige hand hebben de brouwers een perfect uitgebalanceerde moutrijkdom en hopkick, zoetheid, bitterheid en zuurheid, frisheid en romigheid, waardoor een bier ontstaat dat gewoonweg goed is.
De kunst van een succesvol bleek bier ligt in zijn evenwicht: de mout moet zorgen voor een fijne kruidigheid, delicate karameltonen, zacht geroosterde aroma’s en een romige zoetheid, terwijl de hop discreet op de achtergrond blijft en zorgt voor de complementaire bitterheid en frisheid en zorgt voor de duidelijke directheid. Mahrs Helles is precies zo. Goudkleurig met een romige schuimkraag, robuust met karamel, ovenvers brood, honing, geurig hooi, geroosterd graan en een grasachtig, citrusfris vleugje hop. De ideale begeleider van vis, lichte mediterrane gerechten, salades en jonge kazen.
Water , gerstemout , hop