Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Tot de specialiteiten van de kathedraalstad Bamberg behoren onder meer een bijzonder fijne aardappelsoort, croissants gemaakt met tonnen boter, in azijn gegaarde worstjes, gestoofde varkensschouder met knapperig korstje, savooiekool, het fijnste rookbier en een brouwsel dat waarschijnlijk de kortste naam in de geschiedenis van het gerstensap. Als u te gast bent bij Wunderburg 10 (of in de cafés en pubs van de stad), hoeft u alleen maar snel een " AU " naar de ober te roepen om een vers biertje te krijgen.
Omdat de naam U niet erg informatief is voor degenen die niet bekend zijn met het gebied, volgen hier de belangrijkste details: De U is de afkorting voor ongesponnen, het kruidige genot brengt een alcoholpercentage van 5,2% op tafel, is van lage gisting, ongefilterd en is gearomatiseerd met de hopvariëteit Hallertauer Perle. Het bier kenmerkt zich door zijn volle body, die zich kenmerkt door zachte mout en een geweldige zuurheid. Een sterke gistsluier zorgt niet alleen voor de mooie troebeling, maar ook voor een aantrekkelijke smaakmaker. Zeer smakelijk!
Als u een lichte trek in bier heeft, kunt u met het partyblikje van Mahrs maar liefst 5 liter van de Bambergse specialiteit halen. Met het vat kun je je dorst lessen en iets goeds doen voor je beste vrienden!