Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Koelschepen zijn overblijfselen uit lang vervlogen tijden: Vroeger werd het bierwort vanuit de wortketel rechtstreeks in het koelschip gevoerd om zo snel mogelijk af te koelen. Tijdens het afkoelen bezinken de troebele stoffen van het bier en wordt het wort helder. Dit proces duurde doorgaans ongeveer een uur en vereiste een zorgvuldige reinheid, zodat het bier tijdens het afkoelen niet besmet raakte met ziektekiemen of bacteriën. De technologische vooruitgang van de afgelopen eeuwen gaf brouwers nieuwe mogelijkheden voor koeling en zorgde ervoor dat het koelschip steeds meer uit de mode raakte.
Slechts enkele brouwerijen beschikken en gebruiken nog een koelschip. Eén van deze geselecteerde brouwerijen is Drei Kronen uit Memmelsdorf. Niet alle bieren worden meer in het koelschip gekoeld, maar sommige bieren passeren wel het historische koperen vat.
Een uitzonderlijk talent in het assortiment van de brouwerij is Nessie. Niet alleen vertegenwoordigt de Kühlschiff IPA het ambachtelijke bier onder alle Frankische klassiekers, hij wordt ook gekoeld in de Kühlschiff. De brouwers hebben hun eigen stempel gedrukt op de favoriet van de ambachtelijke bierscene en creëerden een modern bier dat wordt gemaakt met behulp van de traditionele brouwkunst. Nessie scoort met een prachtige koperrode kleur en een smakelijke symfonie van fruitige hop, bittere hints en mouttonen die smaken naar noten en karamel.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist