mariana

De voorraad van het artikel raakt op, levertijd 1-3 dagen
€ 19,90
MEHRWEG 0,75 L Fles € 26,53 / L
* Prijzen zijn inclusief wettelijke BTW. Plus Scheepvaart plus Deponeren 0,15


Bierstijl: Berliner Weisse

Als instituut dat duizenden jaren oud is, heeft de bierindustrie over het algemeen de reputatie een mannendomein te zijn. Eeuwenlang was brouwen puur een mannelijke aangelegenheid en werd het genieten van bier meer aan de mannelijke delen van de samenleving toegeschreven. Maar de tijden veranderen en er gebeuren ook dingen op gebieden waar mannen stevig verankerd zijn.

Of?

De ambachtelijke bierbeweging heeft een frisse wind en veel verandering in de bierwereld gebracht. Ingelegde structuren werden afgebroken, het stof van tientallen jaren werd afgestoft en een nieuw tijdperk brak aan. Maar niet voor iedereen. Het feit dat vrouwen nog steeds een kleine minderheid vormen in de bierwereld is schandalig, maar zeker niet het meest beangstigende aan dit verhaal. Toen Mariana Schneider in 2020 haar beweging startte, wilde ze eigenlijk een vereniging oprichten waarin vrouwen, PoC en mensen die zich identificeren als LHBTQIA+ ideeën konden uitwisselen. Ze wilde een veilige ruimte creëren binnen de bierindustrie en een gemeenschap creëren die samen brouwt, voor elkaar opkomt en kennis met elkaar deelt. GLOW voldeed aan al deze criteria, maar de Global Ladies of Word-beweging ontketende ook een hele lawine: talloze mensen namen contact op met Mariana en maakten melding van discriminatie, geweld, seksuele intimidatie en andere absurditeiten in de brouwerij- en algemene bierindustrie. GLOW zorgde voor sensatie in de scene en talloze bekende brouwerijen werden en worden aan de schandpaal genageld.

Wij juichen deze moedige mensen en hun moedige inzet voor gelijkheid voor iedereen toe. De Berlijnse Weisse-brouwerij Schneeeule is ook betrokken en heeft een bier bijgedragen dat op smaakvolle wijze hulde brengt aan de beweging: Mariana GLOW is een daad van rebellie met een heerlijk aroma.

Tevreden
0,75 Liter Fles

Brauerei
Schneeeule Schneeeule
Bierothek® ID
10268023
Gewicht
0.74kg(1.39kg met verpakking)
Deponeren
€ 0,15
LMIV
Verantwoordelijke exploitant van levensmiddelenbedrijven (EU)
Schneeeule Brauerei, Edinburger Strasse 59, 13349
Berlin Deutschland(DE)
MHD
08.03.2028
Bierregion
Deutschland
Bier stijl
Fruit & zure bieren
Voedingsadvies
Starter: Lichte salade met feta
Hoofdgerecht: Pittige wraps
Toetje: Vanille-ijs met fruit
Alcoholgehalte
4.4 % vol
Origineel wort
10 ° Plato

Voeg een beoordeling toe

Uw waardering: 
GRATIS BIERCONSULT
Heb je vragen over dit bier? Wij zijn er voor u.
0800-243768435 (gratis)
shop@bierothek.de
handelaren of restauranthouders
Du willst größere Mengen günstiger einkaufen?
Controle ter plaatse
Is Mariana Van  Schneeeule Ook beschikbaar in mijn kantoor?

Dat proefde je ook