festbier

Artikel momenteel niet beschikbaar
€ 1,90
MEHRWEG 0,50 L Fles € 3,80 / L
Niet op voorraad

Houd mij op de hoogte

Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.

* Prijzen zijn inclusief wettelijke BTW. Plus Scheepvaart plus Deponeren 0,15

Vroeger werden bijzondere momenten en feestdagen bekroond met het openen van een fles mousserende wijn, het knallen van de kurk zorgde op sfeervolle wijze voor de gezelligheid en de mousserende wijn werd gedronken uit elegante glazen die bij het roosteren een geweldig geluid maakten. Wij zijn absoluut fan van fijne alcohol tijdens feestelijke momenten, maar mousserende wijn is niet noodzakelijkerwijs onze eerste keuze. Gelukkig is er de afgelopen decennia veel gebeurd in de wereld van alcoholische dranken. Fijne bieren hebben mousserende wijn en champagne van het podium gestoten en vervangen pretentieuze mousserende wijn door subtiel samengestelde alternatieven op basis van hop, mout en gist. Veel brouwerijen hebben minstens één brouwsel dat door zijn elegantie en verfijnde brouwmethode geschikt is voor een feestelijke borrel. Er is ook een seizoensspecialiteit die speciaal voor feestelijke gelegenheden wordt gebrouwen: Festbier!

Festbier wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebrouwen op de hoogtepunten van het kalenderjaar en wordt meestal geserveerd met Kerstmis, het begin van de lente, de vastentijd of soortgelijke gelegenheden.

Het exemplaar van brouwerij Roppelt verschijnt jaarlijks aan het begin van de herfst en verzacht het koude seizoen met zijn moutige karakter, sterke gestalte en donkere ziel. Het volle bier brengt een potpourri van karamel, geroosterd graan, ovenvers brood, pruimen en honing in het glas. De hop voegt kruidige tonen en een frisse fruitigheid toe aan het genot.


Tevreden
0,50 Liter Fles

Bierothek® ID
10340005
Gewicht
0.5kg(0.88kg met verpakking)
Deponeren
€ 0,15
LMIV
Verantwoordelijke exploitant van levensmiddelenbedrijven (EU)
, ,

Bierregion
Deutschland
Alcoholgehalte
5.6 % vol
Origineel wort
13 ° Plato
Ingrediënten

Water, gerstemout , hop, gist

Voeg een beoordeling toe

Uw waardering: 
GRATIS BIERCONSULT
Heb je vragen over dit bier? Wij zijn er voor u.
0800-243768435 (gratis)
shop@bierothek.de
handelaren of restauranthouders
Du willst größere Mengen günstiger einkaufen?
Controle ter plaatse
Is Festbier Van Ook beschikbaar in mijn kantoor?