Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Frankische brouwkunst kijkt terug op een traditie die duizenden jaren teruggaat. In deze periode hebben brouwers een onuitputtelijke schat aan brouwkennis, expertise en ervaring opgebouwd en deze van generatie op generatie doorgegeven. Het Frankische bierlandschap is breed en biedt kenners een onvergelijkbare dichtheid aan brouwerijen. De meeste van deze brouwerijen worden nog steeds door particulieren gerund, sommige al tientallen jaren door dezelfde familie. Hoewel er hier niet zoveel brouwerijen zijn als vroeger, is het brouwen nog steeds een geleefd en gewaardeerd onderdeel van de cultuur.
Een onmisbaar element van deze cultuur is pils. Deze generieke term omvat Frankische klassiekers zoals Kellerbier of Märzen en maakt deel uit van het repertoire van elke brouwerij in de regio. De bierstijl van lage gisting dankt zijn naam en zijn evenwichtige, ronde karakter aan de uitgebreide opslag nadat het brouwproces is voltooid.
Een origineel Oudfrankisch pils komt uit de Adler-Bräu in Stettfeld. De Nederfrankische brouwerij brouwt een amberkleurig exemplaar dat scoort door zijn milde aroma en hoge drinkbaarheid. Met een aangenaam alcoholpercentage van 5,0% ligt het bier in de gulden middenweg - een principe dat ook geldt voor de smaak: een fijne balans van zachte granen, nootachtige hints, broodkorst, kruiden, gras en elegante hopbitterheid omhult het gehemelte en maakt je dorst naar nog een fles.
Water, gerstemout , hop, gist