Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Rogge is een graan waar veel dingen van gemaakt kunnen worden. Het graan geeft broodjes, brood, roggebrood en ander gebak een delicate smaak en een kruim met dichte poriën. De rogge wordt ook gebruikt om sterke drank te maken. Het graan wordt ook gebruikt als veevoer en kan ook worden gebruikt om bier van te maken.
De Estse brouwerij Anderson’s heeft een brouwsel in het assortiment waarvan het moutgehalte bestaat uit half geëeste rogge. De korrel vormt een bijzonder romige, fluweelzachte en antisliptextuur en draagt ook bij aan robuuste tonen en een lekker geroosterd aroma. De rogge is echter niet het enige bijzondere kenmerk van dit brouwsel: nadat het brouwproces is voltooid, rijpt het bier maandenlang in houten vaten. In het eikenhout werd voorheen Wild Turkey-bourbon opgeslagen en heeft een breed scala aan aroma’s die tijdens het rijpen aan het bier worden doorgegeven.
De creatie heet Seven Seas of Rye Wild Turkey BA en brengt naast een schat aan explosieve smaken een indrukwekkend alcoholpercentage van 13,5% in het glas. Het glinsterende robijnrode bier in donker mahonie ruikt en smaakt naar geroosterd roggebrood, vanille, kruidig hout, delicaat smeltende chocolade en een vleugje zoethout. Een fatsoenlijke bourbonnoot rondt het biergenot expressief af.
Water, gerst- en roggemout , hop