Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Zweedse brouwerij Smögenbryggar´n ligt op een locatie omringd door water. Veel bewoners verdienen hun brood met de visserij en de zee voorziet hen niet alleen van vis en zeevruchten, maar ook van allerlei soorten algen. De algen kunnen worden gebruikt voor het maken van kunstmest of cosmetica, maar kunnen ook worden gebruikt bij koken en bakken. Of om te brouwen: het team van Smögenbryggar’n werkt samen met Nordic Seafarm en brouwt bieren die naast hop en mout spannende ingrediënten bevatten zoals blaaswier of zeezout.
Julle is bijvoorbeeld een amberbier gemaakt van blaaswier en vingerwier. De brouwerij gebruikt de algen om met haar bieren de aandacht te vestigen op de schatten van de zee en om op een onconventionele manier het bewustzijn te vergroten over hun behoefte aan bescherming. De bijzondere extra ingrediënten hebben weinig invloed op de smaak. De fijne mout en de gebruikte hop Amarillo, Mozaïek, Nelson Sauvin en Pacific Gem maken het nog eens extra: het 5,2% sterke bier brengt een aroma-intensieve balans van geroosterd brood, karamel, warme kruiden en aardse kruidentonen. De enige indicatie van het gebruikte zeewier is een vleugje zout, dat het aromaspel vakkundig onderstreept.
Als je zeewier en algen in biervorm wilt ontdekken, probeer dan de creaties van brouwerij Smögenbryggar’n!
Water, gerstemout , hop, zeewier, gist