Autenrieder

“Autenrieder bier – Sinds 1650 toegewijd aan het goede”. De Autenrieder Schlossbrauerei gebruikt deze indrukwekkende slogan om reclame te maken voor zijn uitstekende bieren. Maar waarschijnlijk wordt er al veel langer bier gebrouwen in de Zwabische brouwerij.

Traditie met toekomstperspectief

Tegenwoordig staan verschillende generaties Feuchtmayrs aan het roer van de kasteelbrouwerij Autenried. Voordat de familie Feuchtmayr de brouwerij in bezit kreeg, was deze in adellijke handen. Heinrich Lapière richtte het bedrijf op in 1650 en het duurde ruim 300 jaar voordat Leonhard Feuchtmayr de leiding overnam. Sindsdien wordt de scepter van generatie op generatie doorgegeven en staat de familie Feuchtmayr, met haar goede naam, voor uitstekende kwaliteit en verantwoordelijkheid voor mens en natuur. De Feuchtmayrs combineren traditionele recepten met de nieuwste brouwtechnologie en met de hand geplukte grondstoffen. Het resultaat is een ruim aanbod aan lekkere bieren die niet alleen indruk maken op de vaste klanten van de brouwerij, maar ook op de juryleden van talloze wedstrijden. Het is belangrijk voor de familie om hun rijke traditie in de toekomst voort te zetten en het culturele erfgoed van bier in stand te houden. In de eigen herberg van de brouwerij met aangrenzend hotel kunt u zich laten meeslepen door de inzet en het enthousiasme van het hele gezin. En iedereen die geïnteresseerd is in het ambacht van het brouwen, kan in de Autenrieder Brouwerij Beleveniswereld proeven van het brouwen, heerlijk bier proeven en iets leren over de bewogen geschiedenis van bier.

Bier van uitmuntende kwaliteit

Maar wat nog belangrijker is dan de levende biercultuur van kasteelbrouwerij Autenried is natuurlijk het bier. De brouwerij voldoet aan alle basiscriteria voor excellente brouwsels: het brouwwater komt uit de eigen deepwell van de brouwerij. De Schlossgartenquelle heeft zacht, mineraalrijk water dat de perfecte basis vormt voor smaakvol bier. En ook de overige brouwingrediënten zijn van voortreffelijke kwaliteit: de hop wordt bijvoorbeeld alleen in natuurlijke vorm gebruikt en is afkomstig van regionale hopboeren die met de grootste zorg en een gezonde dosis passie het groene goud verbouwen. Schermhop zou een bijzonder hoge aromadichtheid hebben, wat bijdraagt aan de smaak van het bier. De fijne grondstoffen worden verwerkt volgens zelfopgelegde kwaliteitsnormen; een bijzondere zorg in dit proces is de symbiose van mens en natuur. Kasteelbrouwerij Autenried werkt volgens de principes van de circulaire economie: de mens staat centraal en is in harmonie met de natuur. Wat aan het natuurlijke organisme wordt onttrokken, wordt er elders weer in teruggevoerd. Zo dienen de reststromen uit het brouwproces als meststof voor de eigen gerstteelt van de brouwerij. De bierkenner profiteert van het werkingsprincipe van de brouwerij, omdat het hele proces transparant is en de brouwerij verantwoordelijk is voor elke stap, van de teelt van de grondstoffen tot het eindproduct. Hun goede werk heeft niet alleen de familie Feuchtmayr een EG-certificering opgeleverd, maar ook talloze onderscheidingen in de milieusector.

Uitstekend bier met een schone lei!


Bij ons verkrijgbaar

(2)
€ 39,90
MEHRWEG 1 St. PAKET - € 39,90 / St.
Die Bierothek® Marktplaats
24.04.2024
(1)
€ 1,00
€ 2,90
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 2,00 / LTR
16.05.2024
(1)
€ 1,25
€ 2,50
MEHRWEG 0,33 L Flasche - € 3,79 / LTR
(0)
€ 19,90
MEHRWEG 1 St. PAKET - € 19,90 / St.
Te populair
Die Bierothek® Marktplaats
(1)
€ 24,90
MEHRWEG 1 St. PAKET - € 24,90 / St.
Te populair
Die Bierothek® Marktplaats
(0)
€ 2,90
- 1 St. - € 2,90 / St.
Te populair
6 Resultaten
185__maf__Autenrieder+logo

Schlossbrauerei Autenried GmbH
Bräuhausstr. 2
89335 Ichenhausen-Autenried

Deutschland DE

info@autenrieder.de

http://www.autenrieder.de

Ontdek andere brouwerijen.