In Duitsland hebben veel regio’s hun eigen bierspecialiteit. Het bekendste streekbier is waarschijnlijk Kölsch, dat populair is in Keulen. De inwoners van Keulen zijn enorm trots op hun bierstijl en vieren het genot ervan met speciale glazen en hele bars gewijd aan Kölsch. Er is zelfs een speciale naam voor de ober die de Kölsch aan zijn klanten serveert. De zogenaamde Köbes is gekleed in een blauw schort en zou een directe, bijna ongemanierde manier van doen hebben. Maar dat kun je Köbes gemakkelijk vergeven, want hij houdt zelfs in de grootste drukte alles in de gaten en komt met een fris biertje naar je toe als de laatste slok nog in het glas zit. De Gaffel-brouwerij heeft ook enkele van de legendarische Köbesse in dienst om hun fijne Kölsch naar de mensen te brengen.
De privébrouwerij Gaffel gaat terug naar een brouwerij aan de Eigelstein 41 in Keulen. Op deze plek werd altijd bier gebrouwen; dit werd voor het eerst gedocumenteerd in 1302. Aan de lange straat stonden verschillende brouwerijen en herbergen die klaar stonden om de honger van de Keulenaren naar bier te lessen met heerlijk bier na een lange werkdag. De drukke brouwerijactiviteit in Eigelstein werd in de daaropvolgende eeuwen consequent voortgezet en is altijd een populaire ontmoetingsplaats voor de inwoners van Keulen geweest. Ruim 600 jaar nadat het voor het eerst in documenten werd vermeld, kochten de gebroeders Becker de brouwerij en brouwden vanaf dat moment onder de naam Gaffel. U kunt heerlijk bier drinken uit de bierbrouwerij "In der Gaffel" met hoge gisting en genieten van stevige, huisgemaakte gerechten uit de huiskeuken. De inspanningen van de gebroeders Becker gaven de brouwerij een geheel nieuw leven en maakten van Gaffel bijna twintig jaar na de officiële oprichting de grootste thuisbrouwerij voor bieren van hoge gisting in Keulen. Sindsdien gaat het steeds beter en heeft brouwerij Gaffel Kölsch zich gevestigd als een begrip voor uitstekend bier in Keulen.
Naast het produceren van haar bier voelt Gaffel een grote verantwoordelijkheid richting haar omgeving, die zij met discipline vervult. Het management van de brouwerij heeft een alomvattend concept ontwikkeld voor een verantwoord en zorgvuldig gebruik van hulpbronnen en heeft van het onderwerp duurzaamheid hun dagelijks brood gemaakt. Het familiebedrijf vertrouwt op de nieuwste technologie: het zetsysteem is een van de meest innovatieve en moderne van Europa en is afgestemd op milieuvriendelijk werken. Door het water- en energieverbruik voortdurend te verminderen, verkleint de brouwerij voortdurend haar ecologische voetafdruk; het gebruik van een warmtekrachtcentrale en het eigen fotovoltaïsche systeem van de brouwerij ondersteunen dit effect. Tot het duurzame concept van de brouwerij behoren ook bedrijfswagens met elektrische aandrijving, trainingen over energiebesparing, recycling en grondstoffen uit de regio.
De onvermoeibare inzet van deze brouwerij vieren we met een stoere Gaffel Kölsch!
Privatbrauerei Gaffel Becker & Co. OHG
Ursulaplatz 1
50668 Köln
Deutschland