Grembergen is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad strekt zich uit over tien vierkante kilometer en biedt onderdak aan iets meer dan 7.000 mensen. Het dorpsleven is rustig en biedt bewoners veel levenskwaliteit met sportevenementen, clubs, kerkelijke ceremonies, concerten en een schilderachtig landschap. Grembergen had vroeger zelfs een eigen brouwerij; een traditie die bijna 15 jaar geleden werd hervat.
Aan het begin van de 20e eeuw besloot Anne-Coleta Waumann de oude oliemolen in Grembergen om te bouwen tot brouwerij. De brouwerij werd gerund door haar zonen en bloeide totdat tijdens de Eerste Wereldoorlog de koperen ketels in beslag werden genomen om er munitie in te gieten. Hiermee kwam er tijdelijk een einde aan de brouwerijactiviteiten. Na de oorlog konden ze nieuwe ketels krijgen en doorgaan met brouwen, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde hetzelfde en sloot de brouwerij haar deuren. Bijna 55 jaar later trad Vincent Dilewyns in de voetsporen van de familie Waumann. De tandtechnicus had altijd een passie voor brouwen en baatte in zijn eigen huis een kleine huisbrouwerij uit, waar hij bier produceerde voor familie en vrienden. Hij komt uit een gezin met een brouwachtergrond en was zo aangetrokken tot hop, mout en gist dat hij cursussen volgde, apparatuur organiseerde, grondstoffen inkocht en op 11 december 1999 zijn allereerste bier, Vicaris Tripel, brouwde. Hij verfijnde zijn recepten een tijdje en bereikte al snel een standaard van kwaliteit en smaak waar iedereen indruk op maakte.
Zijn brouwproject, dat eigenlijk alleen voor privédoeleinden bedoeld was, kwam pas echt van de grond toen de plaatselijke vereniging van Grembergen kennis kreeg van zijn brouwsel. Het nieuws over Vincents brouwkunst deed de ronde in het dorp en men wilde Vicaris serveren op een tentoonstelling over de brouwgeschiedenis van Grembergen. Vincent maakte van de gelegenheid gebruik en regelde een brouwlicentie. De tentoonstelling was een groot succes en alle overgebleven dozen werden daarna verkocht. Eén van deze dozen belandde per ongeluk bij de Zythos Beer Club en leidde ertoe dat de Dilewyns een uitnodiging ontvingen voor het Zythos Beer Festival. De brouwstukken van Vincent veroverden de harten van het publiek en werden meteen bekroond. In 2010 besloot de familie om aan de slag te gaan en een eigen brouwerij te openen. Vandaag staat Vincent samen met zijn dochter Claire aan het hoofd van het bedrijf en is zijn assortiment van verschillende Vicaris-bieren vermenigvuldigd. De brouwsels weerspiegelen op prachtige wijze de Belgische brouwtraditie en tonen aan dat met passie en doorzettingsvermogen veel bereikt kan worden.